tiistai 10. heinäkuuta 2012

7 - Nivelet eivät kestä ylipainoa

Pahimpia puolia ylipainossa on se, että nivelet alkavat sanoa lonks, kräks, poks ja naps. Niin ainakin minun polveni ja nilkkani jo sanovat, kun harrastan liikuntaa. Vasen polvi on usein kipeä. Uskon sen johtuvan ylipainosta.

Olen havainnut varsinkin polvinivelten napsumista tehdessäni tuota Shrediä, mutta en ole välittänyt siitä - joskin olen pyrkinyt tekemään liikkeet todella huolellisesti, ettei yksikään nivel sano kokonaan sopimusta irti. Toivon mukaan napsuminen ei ole merkki mistään pysyvästä vauriosta, vaan se loppuu kun saan kiloja karistettua...

Tänään on ollut hyvä päivä. Shredin tein ihan mielelläni, olen syönyt kuten on kuulunutkin eli sairaaladieetin mukaan, joskin koko ajan tekisi mieli napostella jotain, mutta en ole antanut houkutukselle periksi. Mikään älytön hiilarihimo ei kuitenkaan ole päällä, kuten esimerkiksi eilen oli.

Tähän päiväänhän kuului:

Aamupala: Kuppi kahvia, sokeripala.
Lounas: Iso pihvi, vihreää salaattia ja omena
Päivällinen: Paksu viipale kinkkua, 1 ½ dl maustamatonta
jogurttia.

ja minulla on tästä vielä se omena syömättä, joten ihan hyvin menee. :) Päivällisen olisin tosin voinut syödä vasta siinä viiden-kuuden pintaan, mutta se nyt meni, omena tosiaan vielä odottelee.

Vähän on ollut rahahuolia, sain yllättäviä laskuja ja tilillä on tällä hetkellä 20€ ja sillä pitäisi pärjätä... hetkenä minä hyvänsä voi tulla rahaa, mutta viimeistään vasta ensi kuussa. Tosin saan varmaan mummolta rahaa kun käyn siellä. Eikä tässä sinänsä mitään hätää ole, isäkin sanoi että hän lainaa jos tulee paha tilanne. Joten kaipa tässä pärjätään. Rahavaikeuksien takia en kyllä aio dieettiä lopettaa.

Päätin muuten, että sitten kun 110 kg alittuu, palkitsen itseni jollain. Se ei tule olemaan mitään herkkujen mässäystä eikä ruokaa noin yleensäkään, vaan esimerkiksi jokin asuste (vaatteita en aio näihin mittoihin enää ostaa), Valdalle tai Arulle jotain (tykkään ostaa lemmikeille kaikkea, joten tämä palkitsee siis minutkin), meikkituote tai mikä nyt (raha)tilanteeseen sopii. Voisin tätä palkitsemista harrastaa oikeastaan viiden tai kymmenen kilon välein, niin saisin siitäkin lisää motivaatiota...

Taidanpa lähteä tästä vielä pyörälenkille, kun on tylsää ja tuntuu siltä että voisi vielä vähän liikkua. Nähdään taas!

8 kommenttia:

  1. Wautsi, upeaa! Nyt on vauhti päällä! Fyssari sanoi minulle nivelten napsumisen johtuvan ilmakuplista, eikä se ole vaarallista tai painosta riippuvaista. Kipu tietenkin on aina varoitus. Itse huomadin 110 kilon mentyä rikki väärään suuntaan, että polvia alkoi vihloa. Shredistä pidän taukopäivän jos sattuu, mutta selkäkipukin meni ohi, kun jatkoin yhden taukopvän jälkeen. Kroppa tykkää liikunnasta!
    Olen niin iloinen tsemppihengestäsi! Ja jos nälkä iskee, niin syä enemmän - järjellä ajateltuna voisit vetäistä omppuja enemmänkin! :)
    Hanna

    VastaaPoista
  2. Ajattelin vielä jakaa mun ruokapäiväkirjasta vaikka eilisen päivän eli kuinka minä laihdutan. :)
    Aamupala: lettu ja päällä vähän marjoja (lettu= sauvasekoittimella 1 muna, 1 banaani ja lusikallinen maapähkinävoita taikinaksi), kahvi maidolla
    Välipala: päärynä
    Lounas: fetasalaatti
    Välipala: jääkahvi
    Illallinen: paistettuja munia, papuja, salaattia (jäi lounaalta yli)
    Illalla telkun edessä: muutama pähkinä, mansikoita

    Teen itse kaikki ruuat muutenkin, ei tule käytyä rahasyistäkään ulkona syömässä ja kotona tietää aina itse mitä suuhunsa pistää. Eikä sorru juomiin tai jälkkäreihin.

    Tänään keitin kaurapuuron aamulla ja söin banaanin. Äsken lounaaksi paistoin yhden tuollaisen letun marjojen kanssa (kun teki sitä mieli niin paljon). Illalla syödään salaattia taas ja iltapalaksi marja-päärynä-jogurtti-banaani-kookosvesi smoothie.

    Ja tietty teen sitä 30 day shrediä. Paino yhä 111 kg, mutta jaksan jo punnertaa. ;-)

    Onnistunutta päivää toivottelee,
    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta, on mukavaa saada tällaisia kommentteja! :)
      Ruokailusi näyttää sellaiselta, mitä minäkin voisin kokeilla kunhan tämä dieetti on ohitse :) Tosin kuten alemmassa kommentissa sanotaan, vähän proteiinia voisi lisätä vaikka juurikin maitorahkalla.

      Ja jos jaksaa jo punnertaa (eikä aiemmin jaksanut?) niin sehän todella kertoo että jotain muutosta on tapahtunut! Minulla on vasta 3. päivä shrediä menossa mutta huomaan jo, että taukoja ei tarvitse pitää niin paljon. Kädet ovat oikeastaan ne, jotka tuppaavat huutamaan hoosiannaa tuossa harjoituksessa... olen miettinyt, josko käytän liian isoja painoja, ja vaihdoin tänään kilon painoihin kun eivät nuo tuolla videolla paljoa suurempia näytä olevan.

      Poista
  3. Hannan ruokavalio huutaa proteiinia! Suosittelen lisäämään sitä vaikka maitorahkan muodossa, edullista ja esim piltin kanssa hyvää. Tsemppiä tytöt!
    T. Maria 107kg, nyt 87

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin tsemppauksesta! Ja oho, aikamoinen määrä kiloja on lähtenyt. Kertoisitko missä ajassa sait nuo tiputettua? :) Uteliaisuudesta kysyn.

      Poista
  4. Jännää, että kädet sulla ovat kipeimmät. Mulle yhä hyppynaruhypyt ovat vaikeinta, pohkeet jotenkin eivät toimi. :D No, kaikki aikanaan. Kuten sanoin niin lihasta on tullut, kun menee pienemmät vaatteet päälle ja vartalo näyttää ihan erilaiselta nyt jo! Kyllä tsemppaa jatkamaan.

    Protsku on mulle aina ollut vähän ongelma, kun olen kasvissyöjä. Olen kuvitellut saavani tarpeeksi kun syön munia, pähkinöitä, papuja, jogurttia, maitoa ja juustoja kasvisten lisäksi. Rautakuurin joudun aina sillöin tällöin ottamaan.
    Olo on kyllä hyvä ja energinan ja lihasmassakin on kasvanut runsaasti. :) Ehkä tarve voi olla yksilöllistäkin, ainakin tunnen nyt oloni hyväksi.

    Maria, todella hieno tulos sulla - perästä tullaan!
    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla hyppynaruhypyt ovat siitä helpoimmasta päästä :D Samoin kaikki muukin jaloilla tehtävä. Kaipa näistä käsistä sitten puuttuu hauislihasta - ainakin toistaiseksi :)

      Poista
  5. Aloitin tuossa joulukuussa projektin. Nyt onkin sitte jo tavara hiukan tiukemmassa, siksi kokeilenkin easy dietin kuuria, joskos se taas irrottaisi muutaman kilon :) Oma pituus on 175 ja tavoite siintää 70 kg:n tietämillä, joten matkaa on siis sinnekin. Suosittelen myös lukemaan pakkotoisto.comia, sieltä saa huikeasti vinkkejä, vaikkei punttailu sinänsä kiinnostaisikaan :)

    -Maria

    VastaaPoista