keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

8 - Itsetuntoni on surkea

Luulen huonon itsetuntoni ja ihmismassojen pelkoni johtuvan suurelta osin ylipainosta. Tai ainakin usein, kun näen jonkun ihmisen katsovan minua, ajattelen, että hän tuijottaa varmaankin läskejäni. Monessa paikassa myös vertailen itseäni muihin - "tuokin on minua laihempi, samoin tuo, ja tuo, ja tuo... eikö täällä ole ketään minua lihavampaa?" Pelkään myös nähdä vanhoja tuttuja ihan siksi, etten halua heidän näkevän, miten olen lihonut.

Tänään vaaka näytti 114,3 kg eli jo 2,5 kg on lähtenyt! Olin niin iloinen, kun tänä aamuna vaaka näytti kyseisiä lukemia. Nestettähän tuosta saattaa olla iso osa, mutta on tämä ainakin alku! Tällä menolla 110 kilon alitus ei ole kaukana.

Perjantai hieman pelottaa dieettini kannalta, sillä olen silloin menossa isoäitiäni katsomaan, ja mummothan tunnetusti syövät ja syöttävät kaikenlaista voikermakalorihöttöä. En saisi syödä sitä, en saisi syödä mitään, mikä ei kuulu dieettiini. Olen suunnitellut ottavani omat eväät mukaan ja sanovani tiukasti EI kaikelle, mitä mummo tarjoaa, mutta riittääkö se? Sorrunko kuitenkin mummon maanitellessa ja (tuttuun tapaansa) haukkuessa ruokailuvalintojani? Toivottavasti en.

Tänään katsoin Suurinta Pudottajaa ja sain sieltä kovasti inspiraatiota omaan projektiini. Harmittaa, ettei itsellä ole kuntopyörää, sitä olisi ollut mukava polkea samalla, kun katsoo. Pieni crosstrainer kyllä löytyy, mutta siinä ei ole niin mukava kuluttaa aikaa kuin kuntopyörällä.
Shrediä olen myös tehnyt tänään, ja sen huomaa, olkavarret ovat taas kipeinä. Tietääpähän ainakin tehneensä jotain.

Huomiseen tai viimeistään ylihuomiseen!

10 kommenttia:

  1. Tutulta kuulostaa...
    Sitä on huomannut parin viime vuoden aikana miettivänsä kehtaako mennä sinne tai tänne (vuosittaisia "perinne-tapaamisia") koska ei kehtaisi millään näyttää kuinka on lihonnut :( ja kuinka sitä etsii väkijoukosta edes yhtä lihavampaa ihmistä :( :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sama täällä - esim. kummipojan synttärit jätin itsekkäästi väliin ihan vain, koska en kehdannut mennä pelätessäni porukan kommentoivan lihomistani :( Ystävyyssuhteitakin on katkennut lihomisen takia...

      Poista
  2. Hieno suoritus tuo 2,5kg! tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Se on jo hyvin.

    ps.kokeile sitä maitorahkaa, halpaa ja hyvää :)

    -Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kokeilen maitorahkaa kunhan sairaaladieetti on ohitse. :)

      Poista
  4. Itse en stressaisi mummon tarjoiluista, ethän kuitenkaan käy herkkupöytien ääressä päivittäin? Eli itse söisin herkkuja kohtuudella ihan rauhassa, ja palaisin taas oman ruokavalioni pariin seuraavana päivänä :) Kun antaa itselleen luvan herkutella päivän ajan eikä hauku itseään luuseriksi koska "repsahti", ruotuun palaaminen on helpompaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä muuten stressaisi, mutta kun sairaaladieetti on menossa ja sen aikana ei tosiaan saa lipsua yhtään :( Mutta jatkossa varmaankin syön kyllä mummolassa, kun se nyt ei ole jokapäiväistä.

      Poista
  5. Hyppään mukaan seuraamaan blogiasi tuolta "toisaalta ryhmästä" :) 2,5 kg on upea suoritus! Tsemppiä! :)

    VastaaPoista